tips, 30 stilhemligheter som lyfter din look!

Hej bloggen!

Jag läste lite i en tidning jag köpt där de pratade om lite olika saker så ja tänkte skriva ner lite utav mina egna åsikter och så. Jag följer inte alla de här "stilhemligheterna" själv utan ja gör min egna stil och så men de kan ju alltid va kul med lite ändringar och sånt. Hoppas ni tycker om de!

1. Våga vägra trender
Har du insett att korvskinnsbodyn inte är din grej och att stuprören sitter så hårt runt dina vader att du på allvar funderar på att klippa upp dom. Bra, redan där har du kommit in i rätt riktning. Utgå från din kroppsform och din egen smak. Älskar du bootcut? Då ska du bära sådana jeans även om någon modeexpert hävdar att stuprör är hetare. Det häller att följa vad du själv tycker och tänker. Vad ser du i spegeln på morgonen innan skolan/jobbet, eller på kvällen innan det är dags för avgång till patyt? Det gäller att du själv trivs i det du har på dig det är då du själv känner dig som snyggast.

2. Fixa frisyren
Går du ständigt till frisören för att få en ny frisyr? Nyckeln till ett friskt och välmående hår är att underhålla den frisyr du har istället för att ständigt utsätta håret för nya prövningar. be din frisör om råd när det handlar om att fräscha upp din befintliga frisyr om det är förändring du är ute efter. Eller varför itne testa att klippa lite själv? Jag har klippt mitt hår nu de senaste gångerna och det är inte svårt alls det är bara att känna efter hur du vill göra.

3. Shoppinghumör
Det handlar inte bara om att vara rustad med rätt skor, kläder som är lätta att dra av och en flaska vatten när du ska ut och shoppa. Vilket humör du är på när du ger dig ut kan göra stor skildnad! Om du känner dig deppig kan din negativa attityd få dig att impulsshoppa plagg och accessoarer som du tror ska få dig att må bättre men bara gräver ett djupare hål i plånboken. Försök gå ut med en kompis som brukar ha en positiv effekt på ditt humör!

4. Små under gör skilnad
Oftast tänker du inte på det men rätt bh kan göra ett hästjobb under din överdel. Med en perfekt bh kan du få större bröst, skapa intrycket av en mer slimmad kropp, framhäva midjan eller få en snyggare siluett. Att leta efter rätt modell länar sig verkligen, med andra ord.

5. Obligatorisk baksidecheck
innan du lämnar hemmet kollar du dig ofta en sista gång i spegeln. Inget smink som kladdar? Sitter tröjan rätt och hur ligger egentligen håret? Efter kontrollen drar du ivägoch märket inte att du satt dig på ett marmeladlock som nu sitter fast på jeansen! Så checka ALLTID ryggen också!

6. Acceptera dig själv
Du har hört det förr men genom att acceptera och resepekera dig själv och ditt utseende bidrar du till att din självkänsla ökar. Träna på att tycka om dig själv. Ta åt dig av komplimanger! Och med en bra självkänsla kommer du att uppfattas som en krismatisk och härligm person, dessutom kommer du bli mindre rädd för att göra modemissar och få lättare att hitta en stil du verkligen trivs med!

7. Investera smart
Vissa accessoarer och plagg är värda att lägga lite extra på. Klockan är ett exempel, den svatya kavajen är ett annat. En klocka bär du daglige så har du lite extra pengar över så kan de vara klockt att investera i ett klassiskt ur. Bättre det än ytterligare ett trendplagg, kanske? Och precis som designerväskor behåller de sitt värde och kan säljas på ebay, tradera, hitta.se eller motsvarande om du skulle tröttna.

8. Kvalitet eller kvantitet?
Att köpa på sig massor av toppar som efter 3 omgångar i maskinen ser ut som de du hade som tioåring är kanske ekonomiskt för stunden, med på sikt? NMär det kommet till basplagg så som linnen, t-shirts och toppar kan det vara värt lite extra pengar för att få ett plagg som håller ett tag. Sedan är det bara nöten med fläckar som kvarstår, den är svårare!

9. Håll måttet
Hållningen är A och O. Stå rak och sänk axlarna. Om du är ovan att röra dig med en rak och bra hållning så kan det ta ett tag innan du vänjer dig, det kan vara jättejobbigt i början. Men de positiva effekterna på din muskulatur såval som på ditt useende är enorma!

10. Planera mera
Om du kvällen innan bestämmer och lägger fram din outfit för morgondagen ska detta få dig att känna dig mer avslappnad och självsäker dagen då kläderna ska bäras. Och du kanske även har märkt att om klädvalet redan är bestämt får du mer tid över till att duscha, sminka dig eller snooza?

11. Den gamla goda balansregeln
Är du extra nöjd med dina ben? Då är det klart du ska flasha dom för din omgivning! När du satsar på att visa mycket hud nedtill kan en bra regel vara att köra lite mer påklätt på överkroppen och vice versa. Djup urringning lp,nomerat med kort kort kjol är kankse inte den ultimata outfiten, då passar ett bar jeans bättre. Och minishortsen är en oversizad tunika fantastiskt snyggt!

12. Uppsatt eller utsläppt?
Har du en klänning med en utmärkande urringning eller kanske något väldigt speciellt ifråga om färger eller mönster? Tunga, snygga smycken? Då är uppsatt hår en bra idé - dels framhäver du de snygga attributen i din look, dels blir harmonin i densamma bättre utan en massa hår som drar blickarna till sig.

14. Blanda och rör om
Är du trött på att alltid ha den där toppen tillsammans med just de där jeansen? Eller undrar du varför du köpte de dyra pumpsen som du bara använder till två olika klänningar? Genom att mixa saker som vanligtvis inte gifter sig i din garderob har du plötsligt en massa nya outfits!

15. Agera isentimentalt
En bra regel: Har du inte använt ett plagg på två år så kommer du förmodligen inte att sakna det om det får tillbringa några svala vintrar nere i en kartong i källaren. Dina kvarvarande kläder kommer må mycket bättre av lite plats än vad de gör ihopträngda bland plagg du redan haft sedan tidiga 2000 talet.

16. "Det är lugnt"
Kroppspråket talar ibland allra tydligast, När du är obekväm får nerverna dig att pressa armarna mot sidorna. Genom att lämna lite luft under dina armar ser du automatiskt snäppet coolare ut. Ett annan smart gammalt trick när du minglar runt på någon fest eller är på krogen: se avslappnad ut genom att hålla ditt glas på en soft nivå, inte högre än i midjehöjd är en bra tumregel.

17. Fokusera på nacken
Din hals, nacke och dina axlar är väldigt heta partier. Bär du tubtopp eller halterneck kan du därför skippa halsbandet och låta nyckelbenen och skuldror göra accessoarernas jobb.

18. Smycka dig rätt
Ta fram din bäsya sida med rätt smycken. Är du liten för du helt rätt i att välja fina och delikata smycken. Vill du att de synas bättre? Släng på lite mer! Om du är lite större är det snyggt att gå upp några storlekar på halsband, armband och örhängen.

19. Matcha med måtta
Att köra ett par bruna stövlar och matcha väskan i samma bruna nyans och material ger din outfit en röd eller i det här fallet, brun tråd. Lika snyggt är det dock att bryta färgskalan och slänga upp något lila eller kanske vinrött på axeln.

20. Halt är inte hett
Det är en sak att känan sig het i tiocentimeters klackar när du lämnar hemmet peppad för en helkväll på stan. Det är en helt annan då man framåt småtimmarna stapplar hem från busshållplatsen iskor som under kvällen förvandlas till små tortyr kammare av remmar och strass. På lovethosesshoes.com kan du köpa ihopfällbara ballerinaskor som snart blir ditt nattliga favoritsällskap. Hundratals modeller på castings och lika många modeskribenter på fashionweek kan knappast ha fel: Det är med dessa smidiga ballerina skor i väskan som de överlever sin högklackade vardag!

21. Fixa formen
Är du nybörjare då det kommet till att plocka dina ögonbryn eller har du för (o)vana att bli lite galen med en pincett i handen? Att besöka en salong och ett professionellt brynplock kan då vara en god och inte alltför dyr idé. När bågen väl är fixad är det enklare för dig att fortsätta underhålla formen. Och kom ihåg: Plocka hellre inte alls än för mycket om du vill vara trändig.

22. Tråkigt måste
Det spelar ingen roll hur dyra pumpsen du nyss köpt är du kommer behöva klacka om dem. Egentligen gör du bäst i att åtgälda klackarna så snart som möjligt annar har du kanske snart ytterligare ett par nya skor vars sula är totalt nedsliten. Allt på grund av att du hela tiden tänkte "Jag måste verkligen klacka om skorna snart."

23. Inspireras
Dagens största insåirationskällor är tveklöst våra it-kändisar i tät konkurrensen med en uppsjö av ambitlösa modebloggare. Catwalkmodellerna har på grund av detta, lite oförtjänt hamnat i skymundan. Besök style.com, handbag.com eller 30daysoffashionandbeauty.co.uk för att inspireras av säsongens modevisningar.

24. Våga fråga
Det är okej att inte veta allt när det kommet till mode och trender. Är du osäker och vill ha tips när det kommer till klädsel på ett specifikt event? På allaboutyou.com kan du få tips från diverse experter.

25. Klassiskt och elegant
Det finns få smycken som ger dig en så klassisk look som pärlor. Oavsett om det rör sig om halsband, armband eller örhängen så år smycket dig att se lite extra elegant ut. Om du köper pärlimitation, undvik de allra vitaste nyansen för ett mer äkta utseende.

26. Pimpa dina kläder
Med paljetter gör du enkelt din jeansjacka både snyggare och trendigare. Med några blaffiga guldknappar trenduppdaterar du kappan och på samma enkla sätt blir dina vanliga, raka jeans super coola efter en omgång med lite sandpapper.

27. Vinteranpassad väska
Känner du igen följande scenario? Du ska lägga upp väskan på axeln på gurnd av jackans tjocka tyg glidder ner? Eller, väskan sitter princip fast under armen då remmarna är lite för tajta för rockens tjocka material? Lösningen är att bära väskan i armvecket eller helt enkelt kaffa en modell med större handtag eller kanske något att hänga över axeln?

28. Lite hobbypsykologi
Innan du äntrar ett rum fullt med folk, ta ett djupt andetag och sträck på dig. Scanna rummet och om du ser någon som du känner igen, gå åt vänster. Undersökningar har faktiskt bevisat att folk hellre tar kontakt med dig om du väljer det hållet.

29. Tillsätt en stark färg
En stilren outfit i den svart-vit-grå färgskalan är oftast en hit. Vill du dock hotta till det hela en aning så är det bara att lägga till ett orange armband, ett  kornblått skärp eller en knallröd väska.

30. Låna av en vän
Har du helt enkelt tröttnat på dina egna kläder och vill ha något nytt. Hur gör du då? Pengarna är slut eller affärerna är stängda? I sista sekund kan du ju självklart låna något utav din vän. Föreslå/uppmuntra din vän att låna något från din garderob. Det är alltid kul med lite nytt!

Hoppas ni tycker om något av tipsen jag har skrivit ned, lämna gärna en kommentar!

♥ and hate, c ya ! / tessaanringdahl

klicka på bilderna för förstoring, jag&ide bytte kläder efter halva kvällen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0