tessan tipsar: bakelse/bakelser!

Har du smakat kladdkaka i bullformar?

Man har vanliga ingridienser som i alla andra kladdkakor men men den här är godast tkr jag, klassisk och enkel! Det finns många olika kladdkakor och ingridienser, andra mer komplicerade än andra. Men det är inte ofta man har tid elr ork till att stå o baka en kladdkaka som kan ta flera timmar och har massa konstigheter i sig som kostar miljarder och står sedan och blir ruttet i skafferiet. Har jag inte rätt elr? Jag kom nämnligen på att man kan göra mini kladdkakor i bull formar så att man både kan ta med sig ut på utflyckter och så att man kan ta en liten fika hemma då man inte behöver proppa i sig massa onyttigheter.

Ingridienser:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.

Sen finns det också en annan kladdkaka som är riktigt god, men den tar både längre tid och har mera ingridienser. Det är nämnligen Leilas recept, hon kocken. Hon är jätte söt verkligen och verkar jätte trevlig. Men här är iallafall Receptet.

Ingridienser:
50 g
smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.


Nr 1, kladdkaka                                                        Leilas kladdkaka

/ tessaanringdahl

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0